ICF Gent - X-mas Event - 20 december 2016

De voorzitter en raad van bestuur nodigen u van harte uit voor het ICF X-mas Event als afsluiter van het clubjaar 2016.
Lees meer »​

Verslag en foto's ontbijt(k)boek - Joan De Winne

Dit actuele thema over leidinggeven bleek terug een schot in de roos. Voor dit ontbijt(k)boek waren 40 leergierige en nijvere Hanzeleden opgedaagd! Mede-auteur commissaris Federale Politie op rust Joan De Winne gaf een levendige en interactieve presentatie over zijn boek "Ze maken ons kapot, meneer".
Lees meer »​

Verslag en foto's vriendendinner met Conny Vandendriessche

Op donderdag 17 november hadden we bij De Hanze Conny Vandendriessche als gastspreker.
Zij is afkomstig uit een gezin van bloemisten en het is daar dat ze de ondernemersmicrobe opdeed. Na haar studies toerisme en haar werk in loondienst zette ze in 1995 de stap naar een eigen bedrijf, het uitzendbedrijf Accent Jobs dat ze oprichtte samen met Philip Cracco. Beiden lieten zich hiervoor inspireren en bijstaan door enkele bevriende West-Vlaamse ondernemers waaronder business angel Aimé Desimpel.
Lees meer »​

Impressies en foto's driedaagse uitstap De Hanze 2016

Met De Hanze naar Kent
This is how it went...

Voor beproefde De Hanzereizigers was het net alsof we een eerstvolgende bus namen. Precies als 2 jaar geleden maakten we ons op dezelfde locatie goedgemutst meester van de bus en we vertrekken richting Calais opnieuw met koffiekoeken en voor deze gelegenheid halve bakjes koffie, op zich al een gewaagde klus op de bus. Deze keer nemen Patsy en Dirk ons mee naar het groene Kent, het ideale seizoen en met de brexit actueler dan ooit als bestemming.
Lees meer »​

Koen Van Loo als CDO bij Athena Graphics

Athena Graphics, met hoofdkantoor te Roeselare, trekt Koen Van Loo aan als Chief Digital Officer.

Koen kennen wij allemaal al jaar en dag met een link naar ADMB. Sinds 2004 was hij er CIO en tot voor kort verantwoordelijk voor de groepsdienst IT met de ruim 100 medewerkers. Maar Koen Van Loo gaat binnenkort samenwerken met Athena Graphics. Als Chief Digital Officer krijgt hij er een coördinerende rol bij de uitbouw van de structuur en de visie van de groep.
Lees meer »​

Familiezorg Vlaanderen en Carrières du Hainaut winnen ADMB Awards 2016

Met de focus op HR, preventie & welzijn waren ruim vijfhonderd ondernemers aanwezig in het Concertgebouw in Brugge voor deze 16e awarduitreiking waarbij Groep ADMB en Provikmo jaarlijks het belang van een inspirerende samenwerking tussen deskundigen, academici en ondernemers in de verf zetten.
Lees meer »​

ICF Gent - 14e Sport & Business Avond met S. Nys & P. Van den Bosch - 06.12.2016

Voor haar Sport & Business avond op dinsdag 6 december 2016 verwelkomt ICF 2 toppers: Sven Nys en zijn coach Paul Van Den Bosch. Zij hebben samen een hele weg afgelegd, gedurende meer dan 13 jaar waren ze een haast onafscheidelijk duo in de veldritwereld.
Lees meer »​

Verslag en foto's vriendendinner - Professor Rector A. De Paepe

UGent 20.0: een geschiedenis vol toekomst!

Met deze slagzin heeft Anne De Paepe, sinds mei 2013 de eerste vrouwelijke rector van de Universiteit Gent, onze volle aandacht. Ze zal ons doorheen 200 jaar universiteit loodsen. In 1816 besliste koning Willem I - kort na de hereniging van de Nederlanden - tot oprichting van 3 rijksuniversiteiten in Gent, Leuven en Luik. Alhoewel, hij had eerst Brugge op het oog, doch wegens te sterk katholiek en te Fransgezind haalde Gent het als centraler gelegen.
Lees meer »​

UGent en VUB zetten samen schouders onder Universiteit van de Verenigde Naties

The United Nations University, een agentschap van de Verenigde Naties met hoofdkantoor in Tokio, omvat 17 universitaire campussen verspreid over de vier continenten met een campus in Vlaanderen. De afdeling in Brugge is in De Hanze vertegenwoordigd door Prof. Luk Van Langenhove, directeur UNU-CRIS- campus Brugge.
Lees meer »​