Nieuwe leden bij De Hanze

Algemene Vergadering april 2017

ICF Gent - Jaarlijkse BBQ - dinsdag 22 augustus 2017

Op dinsdag 22 augustus is het weer zo ver! De heropening van het nieuwe clubseizoen met de traditionele ICF BBQ. Naar goede gewoonte is er opnieuw een boottochtje voorzien.
Lees meer »​

Voorzitterswissel ETION West-Vlaanderen

Hanze-lid Luc Vermeersch, zaakvoerder van Helbig in Ruddervoorde, heeft zijn vierjarig mandaat als voorzitter van ETION West-Vlaanderen op 21 juni mooi afgerond. Hij wordt opgevolgd door Toon Bossuyt, zaakvoerder van Boss Paints. Naast Toon treedt Liesbeth Benoit, vennoot bij Altior, aan als vice-voorzitter.
Lees meer »​

Verslag en foto's ontspannen activiteit 15 juni 2017

Als we het ooit nog eens over deze ontspannen zomeractiviteit van De Hanze zullen hebben - en we nemen aan dat dit nog het geval zal zijn - dan zal dat ongetwijfeld gelegen zijn aan het ‘ongedwongen karakter’. Alleen al Tillegembos als plaats van samenkomst, doordrongen van geschiedenis én mystiek, laat al een soort ‘zoektocht’ vermoeden.
Lees meer »​

Professor Madeleine Hosli is nieuwe Directeur UNU-CRIS

UNU-CRIS (United Nations University – Institute on Comparative Regional Integration Studies), gespecialiseerd in de Studie van Regionale Integratie, verricht onderzoek om beleidsaanpassingen op het vlak van regionale integratie teweeg te brengen. In 2001 opgericht in Brugge, is het Instituut dit jaar opnieuw gelanceerd dankzij de steun van de Vlaamse Regering, de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Gent (als cofinanciers en medeorganisatoren).
Lees meer »​

Verslag en foto's ontbijt(k)boek O. Van Duüren

Op donderdag 1 juni verzamelen we nog eens voor een ontbijt(k)boek. Via bestuurslid Johan Verborgh hebben we Olivier Van Duüren kunnen programmeren. Olivier Van Duüren heeft na een lange carrière van 22 jaar bij Microsoft op 1 juli 2016 zijn leven een nieuwe wending gegeven. Hij investeerde vier maanden om zijn ideeën uit te werken in een boek en website genaamd ‘The Dualarity’.
Lees meer »​

Acomo, de moederholding van SNICK EUROINGREDIENTS NV, versterkt haar marktpositie in noten en zuidvruchten met de acquisitie van Delinuts

In 2009 verkocht Hanzelid en past-voorzitter Philippe Snick zijn bedrijf SNICK EUROINGREDIENTS NV aan het Nederlandse ACOMO, beursgenoteerd, marktleider en wereldwijd trader in specerijen, kruiden, noten, eetbare zaden, thee en voedingsingrediënten. Philippe is nog steeds de CEO van zijn voormalig bedrijf.
Lees meer »​

Groep ADMB officieel ‘Gold’ partner van BOIC voor periode van vier jaar

Het aantal Belgen in de Top-8 op de Olympische Spelen beduidend verhogen, dat is de visie van het BOIC (Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité). De Top-8 is het aantal Belgische atleten in de wereldtop op de Olympische Spelen. BOIC streeft hierbij naar excellentie en na het succes van Rio 2016 naar extra inkomsten uit partnerships.
Lees meer »​

Nieuwe HR-manager van ICO Terminals

Eind april is Hanzelid Philippe Bogaerts als HR-manager van International Car Operators met pensioen gegaan en dit na 43 jaar actief te zijn in de havensector, zowel in containers als roro, in Antwerpen als Zeebrugge en onder meer bij Hessenatie en later ICO. Hij is er ook een diplomatische bruggenbouwer geweest tussen Antwerpen en Zeebrugge. Philippe is ook al sinds 2000 lid bij De Hanze.
Lees meer »​

ICF Gent - Clubavond met Hilde Vautmans - 6 juni 2017

“De toekomst van Europa in het licht van actuele topics”

Op de vooravond van haar vijftigste verjaardag is de Europese Unie (of de EEG zoals ze bij haar oprichting heette) nog steeds brandend actueel. Geen dag gaat voorbij of we worden geconfronteerd met de talrijke uitdagingen die op haar afkomen.
Lees meer »​