Verslag en foto's Nieuwjaarsreceptie De Hanze

De talrijke leden en andere vrienden van De Hanze hebben er duidelijk zin in om de aftrap van het nieuwe jaar in te luiden op onze jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie in het feestelijke kader van de Raadzaal in het Provinciaal Hof te Brugge.
Lees meer »​

Nieuwjaarsreceptie De Hanze - 12 januari 2017

De Hanze plant reis naar Silicon Valley

In het Provinciaal Hof op de Markt hield De Hanze vorige week donderdagavond zijn jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Voorzitter Marc Loeys verwelkomde er 210 genodigden en stond nog even stil bij het voorbije jaar met als uitschieter de eerste Hanzedag onder de noemer ‘It’s all about innovation’.
Lees meer »​

Alles verandert…

En weet je, de donkerste winterdagen hebben we ondertussen al achter de rug, dus dat zit goed.
Lees meer »​

Minou "heeft er zin in" als nieuwe schepen en dat belooft.

Tijdens de laatste gemeenteraad van het jaar heeft Minou Esquenet - Hanzelid en lid van onze Raad van Bestuur - de eed afgelegd als nieuwe schepen van Personeel, Tewerkstellingsbeleid, Sociale Economie en Landbouw in Brugge. Ze volgt in die functie Jos Demarest op.
Lees meer »​

Verslag en foto's Bezoek tentoonstelling "Voor God en Geld"

Zaterdag 10 december: onze culturele en tevens laatste activiteit van 2016.
Dit keer gaan we naar Gent om een activiteit bij te wonen samen met onze zusterorganisatie ICF Gent.
Lees meer »​

Zonder te snoeven, een boetiek om van te proeven!

Wijnliefhebbers wisten het natuurlijk al lang: Caves de Bordeaux is de absolute top. Maar in hun pas geopende 270 m2 hypermoderne winkelinrichting van de hand van Lieven Musschoot kan je je keuze maken uit nog meer aantrekkelijke namen.
Lees meer »​

Aandeelhouders versterken kapitaal Distrisales en DS Impex

Zo vernemen we van Hanzelid Luc Slosse. Distrisales, met vestigingen in Zeebrugge en Sint-Niklaas, is exclusief verdeler van diverse innovatieve producten in de doe-het-zelf-, tuin-, huishoud- en veiligheidssector, verdeeld o.a. via winkelketens Brico, Hubo, Gamma, Aveve en Horta.
Lees meer »​

ICF Gent - X-mas Event - 20 december 2016

De voorzitter en raad van bestuur nodigen u van harte uit voor het ICF X-mas Event als afsluiter van het clubjaar 2016.
Lees meer »​

Verslag en foto's ontbijt(k)boek - Joan De Winne

Dit actuele thema over leidinggeven bleek terug een schot in de roos. Voor dit ontbijt(k)boek waren 40 leergierige en nijvere Hanzeleden opgedaagd! Mede-auteur commissaris Federale Politie op rust Joan De Winne gaf een levendige en interactieve presentatie over zijn boek "Ze maken ons kapot, meneer".
Lees meer »​

Verslag en foto's vriendendinner met Conny Vandendriessche

Op donderdag 17 november hadden we bij De Hanze Conny Vandendriessche als gastspreker.
Zij is afkomstig uit een gezin van bloemisten en het is daar dat ze de ondernemersmicrobe opdeed. Na haar studies toerisme en haar werk in loondienst zette ze in 1995 de stap naar een eigen bedrijf, het uitzendbedrijf Accent Jobs dat ze oprichtte samen met Philip Cracco. Beiden lieten zich hiervoor inspireren en bijstaan door enkele bevriende West-Vlaamse ondernemers waaronder business angel Aimé Desimpel.
Lees meer »​