Herfst- en winteractiviteiten

Na de Happy Hour van 31 augustus schakelt De Hanze weer in normale werkmodus met het volgende programma.
Lees meer »​

Niet te missen: Happy Hour op 31 augustus van 19 tot 20 uur

De zomerstop van de activiteiten van De Hanze loopt op zijn laatste benen en september lonkt al om de hoek om er weer volledig in te vliegen.
Lees meer »​

Luc Vermeersch (Helbig, De Leite) wil iedereen goesting geven om te ondernemen

Hanzelid Luc Vermeersch, CEO van Helbig, kennen we als een erg gedreven persoonlijkheid en als bedrijfsleider legt hij de lat bijzonder hoog voor ethisch of mensgedreven ondernemerschap. Begin juli stelde hij in Ruddervoorde zijn aangenaam te lezen pocketboek ‘Ondernemen met hoge goesting en met hoge gisting’ voor, waarin hij zijn visie op het leiden van een bedrijf uit de doeken doet.
Lees meer »​

Goddeeris Industrial Piping nv sleepte de “Dag van de Medewerker 2017” in de wacht, uitgereikt door Unizo

‘Firma Goddeeris legt werknemers in de watten’ zo lezen we in de media. Goede en gemotiveerde medewerkers vormen de fundamenten van elke onderneming en Hanzelid Jan Goddeeris samen met zijn medewerkers waren als firma natuurlijk meer dan trots met deze lauwering.
Lees meer »​

Nieuwe leden bij De Hanze

Algemene Vergadering april 2017

ICF Gent - Jaarlijkse BBQ - dinsdag 22 augustus 2017

Op dinsdag 22 augustus is het weer zo ver! De heropening van het nieuwe clubseizoen met de traditionele ICF BBQ. Naar goede gewoonte is er opnieuw een boottochtje voorzien.
Lees meer »​

Voorzitterswissel ETION West-Vlaanderen

Hanze-lid Luc Vermeersch, zaakvoerder van Helbig in Ruddervoorde, heeft zijn vierjarig mandaat als voorzitter van ETION West-Vlaanderen op 21 juni mooi afgerond. Hij wordt opgevolgd door Toon Bossuyt, zaakvoerder van Boss Paints. Naast Toon treedt Liesbeth Benoit, vennoot bij Altior, aan als vice-voorzitter.
Lees meer »​

Verslag en foto's ontspannen activiteit 15 juni 2017

Als we het ooit nog eens over deze ontspannen zomeractiviteit van De Hanze zullen hebben - en we nemen aan dat dit nog het geval zal zijn - dan zal dat ongetwijfeld gelegen zijn aan het ‘ongedwongen karakter’. Alleen al Tillegembos als plaats van samenkomst, doordrongen van geschiedenis én mystiek, laat al een soort ‘zoektocht’ vermoeden.
Lees meer »​

Professor Madeleine Hosli is nieuwe Directeur UNU-CRIS

UNU-CRIS (United Nations University – Institute on Comparative Regional Integration Studies), gespecialiseerd in de Studie van Regionale Integratie, verricht onderzoek om beleidsaanpassingen op het vlak van regionale integratie teweeg te brengen. In 2001 opgericht in Brugge, is het Instituut dit jaar opnieuw gelanceerd dankzij de steun van de Vlaamse Regering, de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Gent (als cofinanciers en medeorganisatoren).
Lees meer »​

Verslag en foto's ontbijt(k)boek O. Van Duüren

Op donderdag 1 juni verzamelen we nog eens voor een ontbijt(k)boek. Via bestuurslid Johan Verborgh hebben we Olivier Van Duüren kunnen programmeren. Olivier Van Duüren heeft na een lange carrière van 22 jaar bij Microsoft op 1 juli 2016 zijn leven een nieuwe wending gegeven. Hij investeerde vier maanden om zijn ideeën uit te werken in een boek en website genaamd ‘The Dualarity’.
Lees meer »​