ICF Gent - Clubavond - Gastspreker Ambassadeur van Portugal - 6 februari 2018

Op dinsdag 6 februari ontvangen we een spreker van formaat! Ambassadeur van Portugal Antonio Vasco Alves Machado vertelt ons over zijn Portugal. Recent nog beschouwd als het lelijk eendje in de Europese economische vijver, heeft het zich in alle stilte getransformeerd tot een fiere Europese zwaan. Leer meer over de stijgende koopkracht, de toenemende export en de groei van het toerisme, terwijl staatstekorten onder controle blijven.
Lees meer »​

ICF Gent - Lichtfestival Gent - 31 januari 2018

Op 31 januari brengt ICF samen met Lichtfestival Gent het nodige licht naar de donkere winterdagen. Geniet van mysterieuze lichtsculpturen, spectaculaire projecties en creatieve installaties van nationale en internationale kunstenaars.
Lees meer »​

Verslag en foto's ontbijt(k)boek Luc Vermeersch

Op donderdag 18 januari was het tijd voor het eerste Ontbijt(k)boek van het nieuwe werkjaar. Ons Hanze-lid Luc Vermeersch kwam er zijn boekje ‘Ondernemen met hoge goe(i)sting’ voorstellen. De voorzitter leidt hem in. Luc is ondernemer en bij ons lid sinds 2004.
Lees meer »​

Verslag en foto's vriendendinner met Jan Trachet

Culturele activiteit - Verdwenen voorhavens in de Zwinregio met knipoog naar De Hanze - Back to the future

‘De toekomst is de dageraad van het verleden’ is een uitspraak van de Nederlandse publicist Cees Zwart en vat zowat deze toch wel speciale avond samen. Neen, we hebben deze keer geen bankier of een panel van ‘subject matter experts’ op bezoek, ook geen ondernemer wiens voorbeeld we kunnen volgen, maar een heuse historicus.
Lees meer »​

Verslag en foto's ontbijt(k)boek Ivan Ollevier

"Het gekroonde eiland"

We hebben opnieuw een donderdagmorgen met een ontbijt(k)boek van De Hanze achter de kiezen en net voor het weggaan, signeert auteur en gastspreker Ivan Ollevier mijn exemplaar van het boek met:“….na een genoeglijke ochtend in Oostkamp”… Beter kunnen we de voorbije uren niet vatten.
Lees meer »​

Overdracht parketzaak Christiaan Vermeersch

Hanzelid Jan Hillewaert heeft samen met Piet Van Oyen de handelszaak in parketvloeren van Vermeersch Christiaan overgenomen.
Lees meer »​

Groep Hermes breidt uit!

Vanaf 1 december wordt het statutair kantoor ING Fort Lapin verzelfstandigd en komt het onder de groep Hermes bvba, die reeds bestaat uit ING Kruispoort en ING Dudzele. Hermes is in De Hanze vertegenwoordigd door Peter De Waele.
Lees meer »​

Familiale KMO Goddeeris groeit uit tot vaste waarde in Vlaanderen

De firma Goddeeris lanceerde net een volledige rebranding. Goddeeris NV is in De Hanze vertegenwoordigd door Jan Goddeeris.
Lees meer »​

Visix en Krekels gaan alliantie aan: schaalvergroting en automatisatie zorgen voor extra groeipotentieel

Visix Invest, de holding boven Visix bvba – in De Hanze vertegenwoordigd door zaakvoerder Jean Van Houtryve - nam een participatie bij Krekels bvba. Beide ondernemingen blijven wel zelfstandig werken onder hun eigen naam.
Lees meer »​

Verslag en foto's vriendendinner GDPR Fireside Chat

‘Did you say GDPR?’ Alles wat u over Dataprotectie wilde weten, maar nooit durfde te vragen…
Lees meer »​