Verslag en foto's vriendendinner i.s.m. JCI - Abigail Levrau

Professor dr. Abigail Levrau, Research Director bij Guberna, het Belgisch Instituut voor Bestuurders, begon haar uiteenzetting met een mooi kunstwerk. Reeds in de renaissance had de Italiaanse kunstenaar Lorenzetti een allegorische afbeelding gemaakt van wat goed en slecht governance was. De moraliteit van het bestuur werd toen al in vraag gesteld: het corrupt bestuur versus het ethisch bestuur.
Lees meer »​

Uitbreiding parketzaken via overname Jadoul en Ado

en dan hebben we het over Hanzelid Jan Hillewaert, die ons meldt nu ook de handelszaken in parketvloeren JADOUL te Brussel en ADO Parketvloeren te Kontich te hebben overgenomen.
Lees meer »​

Devroe & Partners overtreft De Hanze met een 50-jarig jubileum

In 1968 is Kris Devroe gestart als verkoopadviseur. De activiteiten werden verder uitgebouwd naar advies rond verkoop en marketing. Kris Devroe is ook vele jaren lid geweest van De Hanze.
Lees meer »​

Verslag en foto's bedrijfsbezoek VEOS

We werden vroeger dan normaal verwacht en dat op een andere locatie dan gewoonlijk. Voor een bedrijfsbezoek is dit natuurlijk niet abnormaal, maar voor sommige aanwezigen toch duidelijk een uitdaging. We werden niettemin met z’n allen zeer hartelijk ontvangen bij Veos in Zwevezele (http://www.veos.be/).
Lees meer »​

Verslag en foto's vriendendinner met Randall Lesaffer

Het werd deze keer een lang aperitiefmoment op het terras van Hotel/Restaurant Weinebrugge. Blame it on… het uitzonderlijk prachtige zomerweer op een avond midden in april en het goede gezelschap uiteraard.
Lees meer »​

Port of Zeebrugge / MBZ organiseert “Summit of Bruges” – 17 mei 2018

Op 17 mei 2018 organiseert Port of Zeebrugge / MBZ nv de ‘Summit of Bruges’, zo vernemen wij van Managing Director en tevens Hanzelid ir. Joachim Coens.

Hoe bereiden we ons voor op de toekomst als haven, samen met onze stakeholders? Hoe kunnen havenbedrijven en innovatieve spelers in de regio interageren en hoe kunnen ze elkaar versterken?
Lees meer »​

ICF GENT - Clubavond - Ivan De Vadder - 26 april 2018

"Het verdriet van België"

In Het Verdriet van België onderzoekt Ivan De Vadder of het verwijt, dat ons land een failed state is, klopt met de werkelijkheid. Dat ons land, omwille van haar ingewikkelde structuren, niet efficiënt genoeg functioneert, is een verwijt dat ons land vaak krijgt in het buitenland.
Lees meer »​

Verslag en foto's vriendendinner Erwin Van Osta

Wanneer we vroeger dan anders aankomen in Crowne Plaza, staan er al heel wat leden te popelen voor de speeddating (https://photos.app.goo.gl/Atow0LE89u8lg2to1) waar we telkens 3 minuten hebben voor een babbel. 3 minuten is voor een aantal bijzonder kort en dus wat wennen, maar achteraf toonde iedereen zich zeer enthousiast met de vraag om dit in de toekomst zeker te herhalen. De leden die niet wensten deel te nemen aan de speeddating genieten ondertussen in de bar van de traditionele receptie.
Lees meer »​

Nieuwe website voor De Hanze

De Hanze gaat investeren in een nieuwe website. De viering van het 40-jarig bestaan is de perfecte stimulans en er werd ondertussen al een RFP (request for proposal) opgemaakt.
Lees meer »​