Verslag en foto's vriendendinner J. Bury

Vlaanderen: wereldspeler in ‘champions league’ van de biotech

Jo Bury, apotheker van opleiding, is reeds 23 jaar CEO van het VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie). Maar hoe komt het dat het VIB de ‘Champions League van de biotech’ genoemd wordt?
Lees meer »​

Verslag en foto's ontbijt(k)boek Ives De Saeger

Op donderdag 18 oktober waren we nog eens te gast in onze vertrouwde locatie in Oostkamp voor een ontbijt(k)boek met Ives De Saeger als gastspreker. Hij kwam zijn boek ‘De puberende leider’ toelichten. Ives houdt zich bezig met de implementatie van efficiënte en succesvolle automatisering van bedrijfsprocessen. In zijn boek gaat hij op zoek naar de vraag wat een bedrijf echt volwassen maakt. Hij hanteert hierbij opvoedingsmodellen voor pubers in bedrijfssituaties.
Lees meer »​

Overlijden vader Niko Keters

‘Ik ben blij als het regent, want, stel dat ik niet blij ben, dan regent het toch’
Lees meer »​

Innovation onder de kerktoren: word coach tijdens de Hackathon Cityhacks!

Op 9 en 10 november vindt de 3de editie van de Hackathon Cityhacks plaats in De Republiek (Brugge). Studenten van verschillende hogescholen en universiteiten werken er een relevante app uit rond klimaat en leefmilieu. Om hen op weg te helpen en te ondersteunen is Cityhacks op zoek naar professionele coaches. Misschien iets voor jou? Hanzelid Sabrina Poelvoorde (Mentoring Systems en voorzitter BRUG-IT vzw) heeft alvast als coach toegezegd en kan je de nodige informatie bezorgen!
Lees meer »​

Value Square, befaamde Belgische Asset Manager

Via Wim Henneman, Hanzelid en partner van Value Square, vernemen we dat een nauwe samenwerking is ontstaan met Belfius. Value Square is één van de 3 befaamde Belgische Asset Managers die vanaf oktober instaan voor een uitbreiding met duurzame fondsen in het kader van de nieuwe KITE-levensverzekeringen. Dit past in de Belfius aanpak om voortaan onder éénzelfde contract een ruime selectie van gediversifieerde tak 23-fondsen aan te bieden. Deze bestaan uit diverse activaklassen, sectoren, regio's,
Lees meer »​

Verslag en foto's vriendendinner i.s.m. Voka - Lieven Danneels

Ingeleid door Ludo Lievens, Regiovoorzitter van VOKA Brugge, neemt Lieven Danneels een vliegende start in zijn uiteenzetting over Televic en de rol die innovatie inneemt.
Lees meer »​

Heuglijk nieuws bij familie De Lathouwer

Benjamin De Lathouwer en Eline Scherrens melden met vreugde de geboorte van hun dochtertje Marie-Lou op 28 september 2018.
Lees meer »​

Nieuw standingvol kantoorgebouw voor ICO in de haven van Zeebrugge

Onder de vleugels van de Japanse groep NYK werd in 2006 het nieuwe bedrijf International Car Operators (ICO) opgericht. Onder de deskundige leiding van CEO, Marc Adriansens, tevens Hanze-lid, groeide ICO uit tot een grote speler en vaste waarde in de havens van Zeebrugge en Antwerpen. Met 1250 werknemers en 100 miljoen euro toegevoegde waarde in Zeebrugge en Antwerpen draagt ICO flink bij tot de Vlaamse economie.
Lees meer »​

Advionics neemt deel aan Open Bedrijvendag

Advionics, het Oostkamps bedrijf waar ons Hanzelid Jan Bonte CEO is, heeft een hele geschiedenis achter de rug. Uiteindelijk is het in 2014 door een managementbuy-out een op zich staand bedrijf geworden. Jan Bonte runt Advionics samen met Nico Strynck die fungeert als CFO en ook deelnam aan de MBO.
Lees meer »​