ICF Gent - Clubavond met Filip Lemaitre - 19 september 2017

"Human-sociaal-marketing: babyboomers"
 
Op 19 september a.s. zal de heer Filip Lemaître een boeiende lezing geven in ICF Gent over babyboomers. Net geen één op vier Belgen zijn babyboomers. Vijftigers en zestigers waarvan de jongste nog enkele jaren aan de slag blijven terwijl de anderen genieten van la vida señora.

In hun jeugd de eerste festivalgangers. Intussen allemaal op de digitale trein gesprongen. Een generatie waarvan Raymond zingt ‘Ik heb geen zin in bezemwagen. Op eigen kracht tot aan de meet’.

Wat op een bepaald ogenblik een economisch voordeel was, wordt stilaan een probleem voor onze sociale zekerheid en voor de arbeidsmarkt nu ze die stilaan allemaal aan het verlaten zijn en er onvoldoende jongeren beschikbaar zullen zijn om ze te vervangen.

Boomers zitten in een transitiefase. Het is een generatie met tijd en centen nu de hypotheek is afbetaald en de laatste student zijn diploma heeft behaald.

Ze  vormen dus een belangrijk marktpotentieel van een groep consumenten die nu vaak tussen wal en schip valt omdat ze niet thuishoren in de seniorenmarketing en met hun nieuwe levensstijl niet bediend worden.

Hoog tijd om het marktpotentieel van deze ‘babyboomers’ als groeimarkt te verkennen en te vertalen in nieuwe business en marketing- en communicatiestrategieën.

The Silver Ones adviseren en inspireren mensen die op zoek zijn naar de juiste value proposition voor hun brand waarmee ze babyboomers kunnen bereiken.

Filip Lemaitre (58) is de oprichter van The Silver Ones.

Na 9 jaar aan boord van het management van Trendwolves, ligt de focus nu op 50+ en dit vooral op de 50+ babyboomer of de jonge oudere.

Op dit ogenblik werkt hij aan een boek over deze tussengeneratie waarover hij geregeld blogt op www.thesilverones.com en zijn linkedin pagina.

Programma

19.00u – 19.30u: onthaal en netwerkmoment

19.30u – 19.45u: verwelkoming en voorstelling van de spreker

19.45u – 20.15u: voorgerecht

20.15u – 21.00u: lezing

21.00u – 21.45u: hoofdgerecht

21.45u – 22.30u: Q & A  - dessert – koffie

Locatie: International Club of Flanders, St. Pietersplein 11, 9000 Gent

Prijs leden (en hun gasten):  54€ (excl. btw)

Prijs niet-leden: 81€ (excl. btw)

Opgemaakt op: 06.09.2017
« Alle nieuws